Metode

Den kvalitative metode 

Vi vil gerne lave nogle interviews for at få nogle svar og informationer ud fra vores fokus punkt KOL og immobilitet. 
Vi vil benytte den kvalitative dataindsamlingsmetode til interviewet, da det derved kan blive mere dybdegående, og vi kan forhåbentligt opnå et indblik i tanker, følelser og motiver på dem vi interviewer. 
Den kvalitative metode er god at bruge når vi vil fokuserer på den enkeltes oplevelse og forståelse, og vil gå i dybden med hvad den enkelte fortæller. 
Vi skal have tilrettelagt og lavet en disposition inden hvert interview så vi er sikre på at komme ind over det der er fokus for interviewet. (Birkler 2009)


Karl Tomms spørgemodel 


http://www.carl-auer.de/programm/artikel/titel/die-fragen-des-beobachters/

Vi vil benytte Karl Tomms spørgemodel til interviewene.
Karl Tomm er teoretiker inden for den systemiske tankegang, som arbejder med, at en situation, et fænomen, en kontekst osv. kun kan forstås i relation af en anden situation, fænomen, en kontekst, disse er fundamentale. Det vi ser og oplever er ikke nødvendigvis verdenen, men den verden vi forstår, vores forståelse alene af verden.
Ifølge Karl Tomm er det vigtigt at have fast sat nogle mål, og spørgsmål inden man går i gang med et evt. interview. 
Det er vigtigt at gøre sig klar hvad det er man vil have ud af samtalen, og for at blive på rette spor og ikke miste fokus, kan det være en ide at nedskrive de spørgsmål der er vigtigst, og hvad der skal siges. Der skal være et mål med samtalen, vi skal gøre dig klar på, hvad dette er og hvad der skal til for at opnå dette. Hvad skal der til, før vi syntes samtalen er lykkedes.
Karl Tomms spørgemodel er med spørgsmål der refererer til både fortiden og fremtiden, og man kan bruge spørgsmål der både er simple eller komplekse. (Dansk Sygeplejeråd 2012) 

Den hermeneutiske spiral 


http://primus.systime.dk/index.php?id=207

Ved hjælp af den hermeneutiske spiral kan man opnå forståelse af en tekst ved hjælp af fortolkning, hermeneutikken. På denne måde bliver det til en metode, hvor formålet er at nå frem til en almen forståelse af en tekst. (Hegner 2015)

Interview med sygeplejerske 

Før interview: 

Vi har valgt at interviewe en sygeplejerske fra et sundhedshus, da hun har med deres KOL patienter at gøre. Vi har udarbejdet nogle spørgsmål til hende efter Karl Tomms spørgemodel. Disse går på generel fakta, immobilitet og angst samt innovative løsninger. Ydermere vil vi fremlægge vores overvejelser omkring emnet for hende. 
Vi vil forsøge at udføre interviewet efter Calgary-Cambridge modellen. 

Under -og efter interviewet:

Interviewet gik godt. Vi havde håbet på et interview som blev afslappende og hvor vi alle bød ind med noget. Dette må siges at lykkedes. Vi kom alle på banen og fik en god oplevelse af at vi arbejdede sammen. Vi fik taget nogle gode noter, og der poppede undervejs en masse innovative forslag op. Nogle vi tænker at se nærmere på, men også nogle som faldt til jorden igen. Vi kunne ydermere mærke hvordan man igennem innovation er tvunget til at blive i processen, da vores mål osv. konstant ændres.
Sygeplejersken som vi snakkede med, kommenterede også på vores innovative forslag og gav sit bud på hvor hun tror det er godt at sætte noget innovativt ind. 

Men som sagt blev interviewet godt og vi har en masse sider i noter vi kan arbejde videre med. Vi tænker at det er muligt at få lavet en analyse på baggrund af den, samt at interviewet har ledet os mere i retningen mod en ny idé til at ændre noget for KOL patienter. Vi vil arbejde med svarene fra interviewet under analysen. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar